Walking space

This undulating cor-ten steel landscape project is an interface between the once-working class street of eastern Prabhadevi, and the slick facade of the Motilal Oswal tower. 

 

The idea of not having to walk a long length in a necessary straight line plays an important part. The planters themselves present a lush green space to walk through at any time of the day or night. 

 

Project team: Shweta Chhatpar, Pranav Naik, Suresh Chhatpar, Satish Gangula, Srinivas, Asarpi.

 

 

Cobbler's shop

Cobbler's shop

The design accommodates the existing street businesses. The owners also have a sense of ownership in the space now that they have been a part of the construction process.

In the Mumbai Mirror

In the Mumbai Mirror

The Walking space was featured in the 9th anniversary edition of the Mumbai Mirror. To read the full article click on the image.

Laying stone

Laying stone

Lighting

Lighting

Lighting has been provided by way of up-lighting the tree trunks, this reflected light makes for dynamic textural experiences while one walks through the space.

Walking landscape

Walking landscape

Transitions

Transitions

Transition between the planting and hardscape, where a definite boundary was not possible

Handicapped telephone booth

Handicapped telephone booth

It was imperative for the concerned organization to keep this at the same position, it was finally agreed upon to allow us to apply a fresh coat of paint.

Planter

Planter

Planter

Planter

DSC_1896 copy

DSC_1896 copy

Walking the crooked line

Walking the crooked line

DSC_1898 copy

DSC_1898 copy

Ramps for the disabled

Ramps for the disabled

End to end

End to end

Detail of steps

Detail of steps

Planters

Planters